Äkta vara...

Efter att ha läst boken "Den hemlige kocken" skriven av Mats-Eric Nilsson så har jag blivit väldigt inne på att försöka äta mat med färre tillsatser, det är faktiskt helt otroligt va mycket tillsatser det finns i all mat.
Givetvis har det gjorts mycket forskning på all denna mat, och man har kommit fram till att vissa tillsatser kan vara farliga medan man på vissa andra inte upptäckt något... ännu.
Något man däremot inte har kollat är vad dessa tillsatser kan ha för effekt när man mixtrar ihop dom. Ja menar addera en onge + tändstickor + en tändsticksask. Tre ganska harmlösa saker och vi har en eldsvåda.
Därför är det lika bra att undvika dom här tillsatserna innan man har visat att de inte är skadliga varken ensamma eller tillsammans, vilket kommer ta hundra år eftersom det finns tusentals aromer och tillsatser alltså väääldigt många kombinationer.
Hur som haver så har jag hittat en alldeles suverän hemsida http://www.aktavara.org där kan man läsa om tillsatser, läsa om olika varor i affärerna och vad man ska tänka på när man inhandlar dem m.m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0