Bästa och sämsta frukt och grönt...

Sitter och surfar lite på www.ewg.org här kan man ta reda på hur farliga ens hudvårdsprodukter är eller nu till sommaren kanske ännu mer aktuellt hur farliga ens solprodukter är.
Nu hörde jag hur negativt det där framställdes, som om det är kul att sitta och bara konstatera att saker i ens omgivning är farliga, nej men alltså det finns ju alternativ också, här rankas nämligen de sämsta val du kan göra när du köper hudvård men sedan finns ju även bättre alternativ.
Något som också rankas är grönsaker och frukter. Bäst är ju alltid att köpa ekologiskt då slipper man ju helst alla bekämpningsmedel som inte är speciellt hälsosamma. Men det är ju inte alltid möjligt att köpa ekologiskt och då är kan det ju vara bra att kunna välja bort de grönsaker och frukter som är allra mest besprutade.
Här nedan listas de 15 mest besprutade och de 15 minst besprutade frukterna och grönsakerna. Känns ju tråkigt att jordgubbar ska vara så fruktansvärt besprutade men det beror kanske på vart man köper dem ifrån, ska nog ta och gräva lite i huruvida Ulvakvarn besprutar sina jordgubbar eller inte, dom är ju så jäkla goda...
En fråga som dyker upp är ju huruvida man kan tvätta eller skala bort bekämpningsmedel. Tvagning kan ta bort en del av bekämpningsmedlen men finns ändå kvar, skalning tar också bort en del av bekämpningsmedlen men lite finns ändå kvar. Listan utgår från hur man äter frukt som vanligast alltså tvättad och i vissa fall skalad.
Men som sagt jag tänkter inte sticka under stolen med att jag tycker ekologiskt är bäst, för hur mycket vi än tvättar och skalar så hamnar gifterna ändå i naturen och vattnet och kommer till sist tillbaka till oss genom kranvattnet, för nej, reningsverken rår i dagsläget inte sig på alla miljögifter som släpps ut utan de kommer tillbaka till oss vare sig vi vill eller inte. Vi är en del av kretsloppet punkt och slut =)
Shopper's Guide

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0