En pilsk bonobon??

Fick hem Naturskyddsföreningens medelmstiding idag och fastnade för artikeln Sams på savannen http://sn.snf.se/sveriges-natur/artikel.cfm?CFID=82991&CFTOKEN=76850852&id=1687. Där man tar upp frågan om människans ursprung och huruvida vi är mest lika argsinta shimpanser eller sexgalna bonoboner.
Artikelförfattaren har själv besökt sanfolket som han menar lever mest likt det sätt vi har levt på för länge länge sedan.
"Grupperna saknar aggressiva ledare eller hierarkier. Arbetsbördan är låg, ett par tre timmars arbete räcker. Och man delar på allt, det spelar ingen roll vem som är den skickligaste jägaren eller samlaren. Platsen i gruppen är given så länge man inte bryter alltför mycket mot normerna."
Återigen kommer jag till frågan, lever vi inte lite för komplicerat här i västvärlden. Vi har skapat massor behov av saker, pengar, status, för att få allt detta måste vi jobba jobba och jobba.
Skulle det inte bli enklare om vi drog ner lite på kraven om den höga materiella standard vi har och chillar lite istället.
Hänger med kidsen, äter goda middagar med familjen och vännerna. Bara är...
Är verkligen den nya platttvn den tjusiga inredningen och dom nya jeansen det som ger oss lycka?
Jag menar inte att livet ska bli för enkelt heller, människan är ju van vid lite intellektuell stimulans och lite sociala spel, men skulle man inte kunna dra ner en aningens aning och bli lite mer som sanfolket.
Som vi svenskar brukar säga lite lagom...
Är jag en aggresiv och funderande schimpans???
sjungande, Bonobo.Eller en sjungande pilsk bonobon, det är frågan???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0